David Mandić (©Reuters)
David Mandić (©Reuters)

Hrvati desetkovani, Mandić otpao zbog plavog kartona, dvojica imaju koronu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 18:28

Vicešampion Evrope oslabljen protiv Srbije u sutrašnjem balkanskom klasiku u Segedinu

Nesvakidašnja situacija na meču Hrvatska – Francuska. Rukometaš Zagreba David Mandić je dobio plavi karton, nešto što se retko viđa na rukometnim utakmicama. Udario je neoprezno u glavu srednjeg beka Galskih petlova Kentina Maea i morao je na tribine. Plavi karton je oštrija kazna nego crveni, pa je posle naknadnog gledanja snimka EHF odlučio da Mandić bude automatski suspendovan jedan meč te neće igrati protiv Srbije u subotu (20.30), u drugom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu.

To nije jedina loša vest u taboru Hrvatske. Selektor Hrvoje Horvat neće moći da računa i na Leona Šušnja i Lovra Mihića koji su pozitivni na virus korona. Oni su bili cimeri u hotelu.

Izabrane vesti

"Hrvatska muška seniorska reprezentacija suočila se s novim poteškoćama u Segedu. Današnje PCR testiranje pokazalo je da je kružni napadač Leon Šušnja pozitivan na Covid-19. Lagane simptome za sada ima Lovro Mihić", objavio je Hrvatski rukometni savez.

Horvat je selekciju priključio Marina Jelinića. HRS je na testiranja uputio veterana, pivotmena Željka Musu i Valentina Ravnića i pozvao ih da dođu u slučaju potrebe da bi bili na raspolaganju za susret protiv Srbije.

Rukomet, subota, 20.30: (1,60) Hrvatska (8,00) Srbija (2,85)

Podsetimo, Horvat je rekao posle poraza od Francuske na premijeri (22:27) da Domagoj Duvnjak, najbolji igrač Hrvatske, neće igrati zbog problema s leđima. Ipak, hrvatski mediji pišu da postoji mogućnost da se as Kila nađe u sastavu. On je trenutno u Osijeku gde lekari pokušavaju da ga osposobe za ključni meč protiv Srbije. U sastavu se sigurno očekuju Luka Cindrić i Marino Marić koji su se kasnije priključili timu u Segedinu, a koji nisu igrali na premijeri protiv Francuske.

Veliki problemi za Hrvatsku...



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara